NuvaRing

Kérdés:  5 éve használok NuvaRinget, semmi gondom nem volt vele, viszont az utóbbi időben szinte semmi vérzésem nem volt. Augusztusban voltam rákszűrésen, az orvos azt mondta, folytassam nyugodtan. Itthon megbeszéltük szüneteltetem pár hónapot, tisztuljon a szervezetem. Szeptember 16-án vettem ki az utolsó gyűrűt. A héten elkezdett barnás nyúlós folyásom lenni, fáj a derekam, a hasam alja.
Mi lehet a baj? A gyűrű kivétele óta óvszert használunk.

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(októberi)   InforMed

Válasz:  A NuvaRing ugyanaz, mint a tabletta, csak máshonnan szívódik fel. Ugyanúgy elfedi a hormonzavart, szabályozza a vérzést. Kár volt abbahagyni, ha addig bevált. Ha megjön a vérzése, kezdheti újra. Az én betegeimnek gyakran folyást okozott, ezért én tabletta (és injekció) párti vagyok.
Ha a barnázás elhúzódik, menjen orvoshoz!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-10-29 05:16:45
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


Web Design & Development Prowebshop