Fájdalmas menstruáció

Kérdés:  Másodszor fordult elő velem a menstruációm első napján, hogy megszédültem majd pedig elájultam. Ezt megelőzően rázott a hideg és éles, erős hasfájásom lett, amelyet rosszullét (hasmenés) kísért. Teljesen legyengültem, az ájulás után szó szerint bemásztam az ágyamban miközben rázott a görcs folyamatosan. Nem szégyellem, sírtam fájdalmamban, és a fájdalom-csillapító után nyúltam.
Gyulladás vagy hormonális változás állhat a háttérben? Mi okozza ezeket a szörnyű fájdalmakat, és a rosszullétet? Mit javasol ezek megelőzésére, vagy a tünetek enyhítésére?
Megjegyezném 1,5 év alatt lefogytam 30 kg-ot (diéta), újra sportolok, és csak 1x feküdtem le férfival eddigi életem során. Nem élek szexuális életet és nem szedek fogamzásgátlót.
19 éves koromban jóindulatú petefészek-cisztát diagnosztizáltak nálam, amit gyógyszeres kezeléssel elhajtottak anno. Sikeresen.
Előre is nagyon köszönöm a válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás, endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(októberi)   InforMed

Válasz:  Felvetődik az endometriózis lehetősége.
A fájdalmakat legegyszerűbben a fogamzásgátló injekcióval lehet megszüntetni, amellett - hasonlóan az igazi várandóssághoz - nincs havibaj, nincs fájdalom. Sok nő ezért használja, és nem védekezésre, mert nincs partnere.
Alapos kivizsgálás után Önnek is ezt javaslom!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás és az Endometriózis rovatban olvashatók.

2013-11-04 05:23:39
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás, endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop