Fogamzásgátló szüneteltetése

Kérdés:  Migrénes panaszokkal fordultam a neurológushoz, jelenleg várok az MR-vizsgálatra, de megemlítette az orvosnő, hogy előfordulhat, hogy a fogamzásgátló miatt vannak a panaszaim.
Emiatt szünetet tartanék a fogamzásgátló szedésében. Miként tudom ezt kivitelezni? Hogyan hagyjam abba és mennyi idő után kezdjem, hogyan újra?
Előre is köszönet a válaszért!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(októberi)   InforMed

Válasz:  A doktornő emeletes csacskaságot beszél!
Azt nem mondta, hogy vetesse ki a petefészkeit? Mert azok sokkal több hormont termelnek, mint amennyi a tablettában van! (Akkor az lenne a megoldás!)
Az egyetemen azt tanítják, hogy a HORMONINGADOZÁS okozhat fejfájást. (Persze előtte szemészeti vizsgálat, fülészeti vizsgálat, egyensúlyszerv-vizsgálat és koponya MR segítségével a száz másik okot ki kell zárni. De ezeken gondolom már átesett.)
Ha minden negatív, akkor merül fel, a havibaj alatti nagy hormoningadozásnak, mint esetleges oknak a lehetősége.
Ennek megoldása: a fogamzásgátló injekció. Ennél nincs hormoningadozás, egyenletes a vérszint. Ha ez az ok, akkor ettől megszűnik a fejfájás. (Ha nem, akkor marad.)
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-11-19 04:46:39
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


Web Design & Development Prowebshop