Súly - Yadine

Kérdés:  A következő gyógyszerek befolyásolják a Yadinet: Coldrex, lándzsás útifű, Eurovit D-vitamin, Pantoprazol krka, Pantoprazol teva?
30 éves vagyok, elég régóta szedek fogamzásgátlót. Az a baj, hogy a súlyommal mindig probléma volt, 163 centi vagyok, és 40-45 kiló voltam. Most pár hónap alatt felszedtem annyit, hogy elértem az 50 kilót. Megkérdezték, hogy nem vagyok-e terhes. Erre nagyon megijedtem, mert rendesen szedem a gyógyszert, viszont már harmadik alkalommal igen kevés a megvonásos vérzésem. Most is szüneten vagyok, a hét közepén kell megjönnie.
Fogamzásgátló mellett, ha esetleg terhes lesz az ember, akkor a megvonásos vérzés ugyanúgy jelentkezhet? Nincs semmi előjele? (Bár nem gondolom, hogy terhes vagyok.) Kicsit ettől a kérdéstől megijedtem, hiszen elértem azt a súlyt, amit szerettem volna, és ez elég hihetetlen.
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(októberi)   InforMed

Válasz:  A tabletták csökkentik, szabályozzák a vérzést. Sok nő ezért szedi, bár nincs is partnere.
Természetes, nem árt egy vizsgálat, de szerintem Önnek semmi gondja sincs, nem kell izgulnia.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-11-19 04:46:40
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés