Fogamzásgátló beszedésének elcsúszása

Kérdés:  22 éves nő vagyok. Jelenleg Velgyn fogamzásgátlót szedek, fél éve. A tegnapi nap folyamán (november 27-én, szerdán) vettem észre, hogy elcsúsztam a fogamzásgátló tabletták bevételével. Az aktív tablettákat mindig szombaton kell elkezdem szedni, ez esetben november 23-án.
Az utolsó menstruációm november 22-én kezdődött és november 26-ig tartott. Mivel november 26-án reggel volt egy kevés vérzésem, ami estére elmúlt. Így a barátommal este együtt voltam, kiegészítő védekezés nélkül. Szerdán, amikor észrevettem a mulasztást, azonnal elolvastam a betegtájékoztatót, hogy mit kell ebben az esetben tenni. De mivel nem tudtam, melyik nap volt a kihagyott tabletta, (amit sorban szedtem továbbra is), így a betegtájékoztatónak megfelelően a soron következő keddi és a szerdai tablettát bevettem egyszerre.
Mivel 23-án kezdtem az aktív tablettát szedni, de november 23. és 26. a között valamikor megtörtént ez az egy szem kihagyás az első heti tabletták közül szombat és kedd között, és a párommal 26-án este együtt voltam kiegészítő védekezés nélkül, bekövetkezhet nem kívánt terhesség? Van okom félni?
A válaszát előre is nagyon köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2013 ;18(novemberi)   InforMed

Válasz:  Nem ismerem ezt a készítményt, tudtommal Magyarországon nem forgalmazzák.
Egy biztos: a fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, így 1-2 db kihagyása legfeljebb vérzést okoz. Tehát Ön továbbra is biztonságban van.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2013-12-08 06:00:51
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop