Terhesség vagy sem?

Kérdés:  Novemberben volt a második inszeminációm, ami sikeres volt. Decemberben azonban méhen kívüli terhesség gyanújával (500-as lassan csökkenő hcg szint mellett) laparoszkópiás műtétet hajtottak végre rajtam, de mivel méhen kívül nem találtak semmit, csináltak egy egészségügyi kaparást is.
A szövettani leleten a következők állnak: "Mikroszkóposan HE festés után az egészében feldolgozott kaparékban nyák és véralvadék mellett typusos nyáktermelő cervicalis hengerhám fragmentumok, lesodródott typusos laphámsejtek, hypersecretios jellegű, a stromában pseudodeciduális átalakulást mutató endometrium részletek láthatóak. Fentiek mellett egy 7x3 mm-es összefüggő, kifejezetten sejtszegény, rostdús stromával bíró, részszerű lumennel, typusos alacsony hengerhámmal jellemezhető mirigyjáratokat tartalmazó szövetrészlet átmetszetei is megfigyelhetők vascularisalt területekkel. Fenti szövetrészlet endometrialis polypusból származhat. Valódi decidua, chorionbolyhok, embryonális szövet fragmentumok a vizsgált metszetekben nincsenek jelen."
Ezek szerint felesleges volt a műtét? Nem volt terhesség sehol? Mi okozta a hcg emelkedést? Lehetett a kisméretű polip az eddigi meddőség oka?
Üdvözlettel!

| meddőség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(januári)   InforMed

Válasz:  Javaslom, ezt orvosával beszélje meg, ez csak a szövettan, az egészet kellene ismerni.
Üdvözlettel.
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2014-01-16 03:13:15
| meddőség

Web Design & Development Prowebshop