HPV 16, gyulladás

Kérdés:  P3-as leletet kaptam, HPV gyanú volt, majd kenetvétel után az eredmény visszaértével kiderült, hogy HPV 16-om van. Méhszájfagyasztásom volt 2013. november 12-én. Előtte hüvelykúpot (Canesten) és szájon át bevehető (Azi-Sandoz) tablettát is kaptam, mert gombás fertőzés is fennállt. Folyásom ennek ellenére is volt, fehér, olykor sárgás, túrós jellegű és szinte mindig halszagra hasonlít. A fagyasztás után Izoprinozint szedtem 2 hétig.
December végén ismét kenetvétel, az eredmény: Kenetminta: 3 értékelhetetlen, mert: 5 zavaró gyulladás: Cit. adatok: Döderlein cytolisis, reaktív és reparitiv jelek, kolpitis.
Az orvoson Klion 100 tablettát írt és szájon át bevehető antibiotikumot (Klion 100-at kaptam már a fagyasztás előtt).
Megfelelően vagyok kezelve? Ez a sok hüvelytabletta és antibiotikum nem káros már? Hiszen nem javulok, állandóan van folyásom, gyulladásom, a citológiai adatok pont alatt írtak mit jelentenek? Van okom aggódni, hogy megint P3-as eredményem lesz és a fagyasztás nem sikerült? Tervezzük a babát is, amint lehetséges, de mikor?
Köszönöm válaszát!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(februári)   InforMed

Válasz:  Én más antibiotikumot adnék, és jó lenne egy kenet+tenyésztés és egy részletesebb vírus vizsgálat.
A HÜVELYFERTŐZÉST MEG KELL GYÓGYÍTANI, MERT AMIATT LETT P3-AS A CITOLÓGIA! Az antibiotikumok feltétlen szükségesek. Ha nem ez történik, méhnyakrák alakulhat ki, tehát nincs választás, kezelni kell.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról, a P3-ról és az előkészületről írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2014-02-07 09:24:27
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom

Web Design & Development Prowebshop