Viszketés, sebesedés, fájdalmas szex - Mi lehet a baj?

Kérdés:  2 hónapja nagyon elkezdett viszketni a nemi szervem, nem nagyon foglalkoztam vele, azt hittem, csak ki van száradva a bőröm vagy hasonló.
Hetek teltek el, nem javult semmit, már sebesedni is kezdett, ezért elmentem a háziorvosomhoz. Ő mondta, hogy használjak hüvelykúpot, hiszen nagy valószínűséggel gomba. Ki is váltottam egyből és használni is kezdtem, elfogyott az összes, de ugyanúgy viszkettem tovább. Lementem a patikába, elmondtam a problémám és ajánlották a Canesten krémet, hogy kenjem azzal. El is kezdtem kenni és úgy éreztem, hogy enyhül a viszketés, de aztán pár nap múlva megint nagyon elkezdett és a párommal is fájdalmassá vált a szex. Olyan érzésem volt közben, mintha égnék legbelül és pár napja vízszerű váladék is elkezdett folyni a hüvelyemből.
Teljesen kétségbe vagyok esve, hiszen már 2 hónapja szenvedek ezzel, nőgyógyászhoz meg csak 1 hét múlva tudok menni, mert sajnos a munkából nem hiányoztatok.
Ön szerint mi lehet a baj? Készüljek fel a legrosszabbra? Olvastam, hogy egy fertőzés, ha nincs időben kezelve méhgyulladást is okozhat az pedig meddőséget. Nekem már eléggé elhúzódott az egész. Nagyon bánom, hogy nem mentem el már a kezdeteknél nőgyógyászhoz, de ártalmatlannak hittem az egészet és azt hittem a kúp, amit a háziorvosom írt fel, használni fog.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdvözlettel, egy 19 éves aggódó lány.

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(februári)   InforMed

Válasz:  Nagyon jól látja, női panasszal - felesleges tiszteletkörök nélkül - sürgősen nőgyógyászhoz kell menni, mert az ért hozzá, csak ő tud segíteni.
Az Ön esetében sürgősen tenyésztés+kenetvizsgálat szükséges, és a laborlelet alapján lehet eredményesen kezelni. Addig kell a kezelést folytatni, míg a laborleletek negatívvá nem válnak. Egyben csináltasson rákszűrést is!
Szerintem már hétfőn menjen el vizsgálatra, nehogy húgyúti gondjai is legyenek!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2014-02-12 04:29:18
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom

Web Design & Development Prowebshop