Tabletta elhagyása utáni teherbeesés

Kérdés:  Magas prolaktin szint miatt 4. éve Bromocriptint szedek. A hormonszintem 3 éve jó.
1,5 éve Gestomix fogamzásgátlót szedek. Fél év múlva szeretnénk próbálkozni a babával. Orvosom szerint 1-2 hónap szünetet érdemes tartani a fogamzásgátló elhagyását követően.
Érdeklődnék, hogy ebben az időszakban célszerű más fogamzásgátló eszköz alkalmazása?

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(februári)   InforMed

Válasz:  A tabletta kihagyása után 1-3 hónap múlva áll vissza a peteérés. Ezen belüli várandósságnál gyakoribb a vetélés. Tehát, ha mégis összejön a baba ezalatt, akkor erősítő gyógyszert szokás adni a vetélés kivédésére. 3 hónap után ez már felesleges.
A baba előtt nem árt egy laborvizsgálat.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a várandósságról írottakat.
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2014-02-12 04:29:19
| terhesség, szülés, várandósság

Web Design & Development Prowebshop