Hüvelyfolyás

Kérdés:  Ezelőtti hét hétfőn elkezdett világos véres folyás folyni. Korábban már volt ilyen 6 hónappal ezelőtt, akkor a nőgyógyász fogamzásgátló-váltást javasolt. A Contruvult leváltotta Corenelle, de most 5 hónap szedésénél ez megint jelentkezett.
Elmentem az orvoshoz. Kérdezte, hagytam e ki tablettát. Igazából nem, csak bélfertőzésem volt és egyik nap a gyógyszer bevétele után hánytam, másik nap hasmenésem volt. Harmadik nap meg direkt reggel vettem be a gyógyszert. Az orvos szerint az a baj, hogy nem pótoltam azt a két gyógyszert és, hogy ezért jelentkezhetett vérzés.
Kiírta a Duphaston gyógyszert, ami el is mulasztotta már harmadik napra a vérzést. Utána két napig, mikor aktus volt a párommal fehér színű folyásom volt, de nem fájt, nem viszketett semmi. Harmadik napra el is múlt.
Most kell, hogy majd hétvégén megjöjjön a menzeszem. Az orvos azt javasolta, vegyem be a következő adag fogamzásgátlót. Menjek el a biztonság kedvéért rákszűrésre és ha a következő levél gyógyszernél is vérzem, akkor váltsunk gyógyszert.
A fehér folyás mitől lehetett? A fogamzásgátló még mindig véd vagy nem?

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(februári)   InforMed

Válasz:  A fehér folyás hüvelyi fertőzés jele. Lehet ettől vérzés is.
Sürgősen tenyésztés + kenetvizsgálatot kell végezni, és aszerint kezelni a párjával együtt.
A tablettával érdemes várni, mert 3 hónap a megszokás ideje, addig gyakori az ilyen vérezgetés, de ennek nincs jelentősége. Mellékhatás.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról, továbbá a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2014-02-22 05:13:33
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop