Megvonásos vérzés elmaradása

Kérdés:  26 éves vagyok. Fél éve szedek Mercilon tablettát (korábban 6 évig szedtem, majd 3 év szünet után kezdtem el újra fél éve). Eddig minden rendben volt. Az 5. tablettamentes napon járunk, és nem jött meg a megvonásos vérzésem (3. napon szokott), csupán a vécépapíron láttam rózsaszínes/barnás nyomait tegnap, ma már azt sem. Egy héttel ezelőtt kisebb barnás folyást tapasztaltam (szintén csak inkább vécépapíron), illetve néha-néha fájt a hasam, puffadtnak éreztem.
A tablettát mindig rendszeresen, időben veszem, nem felejtettem el, illetve nem hánytam, és hasmenésem sem volt. A hónap elején szedtem Mydeton és Aflamin gyógyszereket derék becsípődésemre, ezen kívül ebben a hónapban többször 1000 mg-os Ascorbinsavat.
Mi lehet az oka a vérzés elmaradásának?
Lassan kezdek aggódni!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(februári)   InforMed

Válasz:  Folytassa a szedést, mintha mi sem történt volna! A tabletták csökkentik a vérzést, sok nő - noha nincs partnere - ezért szedi. Sokszor előfordul, hogy teljesen elmarad a vérzés. Az injekcióban az a pláne.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-02-22 05:13:33
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop