Fogamzásgátló váltás

Kérdés:  24 éves, nem szült nő vagyok. 2013 októberében kezdtem el fogamzásgátlót szedni először. Most járok a 4. levél végén, a Junel Fe 1/20 (ethinyl estradiol & norethindrone, 21 napra aktív tablettát, 7 napra sima vastablettát tartalmaz egy levél, minden kedden kezdődik nálam az "új hét") nevű fogamzásgátlót szedtem, külföldi tartózkodásom alatt írta ki az ottani orvosom.
A 4. levél 2. hetének 2. tablettája kimaradt, ezért kb. 6 napig közepesen erős barnás vérzésem volt. A többi tablettát rendesen beszedtem, most a 2. vastablettánál járok, még 5 db van hátra.
Szexuális életet az elmúlt 2 hónapban nem éltem. Azóta hazaköltöztem, a Junelből nincs több, ezért az itteni nőgyógyászom a Volina fogamzásgátlót írta ki.
Biztonságos lesz a váltás, ha jövő kedden elkezdem szedni a Volinát? Közben amíg csak a vastablettát szedem, védett maradok?
Köszönettel!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(februári)   InforMed

Válasz:  Így van!
A fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, így 1-2 db kihagyása legfeljebb vérzést okoz. Tehát Ön továbbra is biztonságban van.
A fogamzásgátló injekciónak pont ez az előnye, 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-02-22 05:13:35
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop