Sebek a hüvelyen és a húgycsőnyílásnál

Kérdés:  22 éves nő vagyok, a problémám egy heves együttléttel kezdődött, illetve egy éjszaka több alkalom is volt. Teljesen ki lett dörzsölve a hüvelyem, valamint az egész nemi szervem környéke, de máskor is volt már ilyen, azt hittem ez is idővel helyrejön.
De csak rosszabbodott, a gyulladás csillapítására Phlogosam kenőcsöt kentem a nemi szerv köré, de rá egy napra a semmiből vörös hólyagok jelentek meg.
Voltam nőgyógyásznál, ő genitális herpesznek diagnosztizálta, amire Telviran kenőcsöt írt fel. Ez a része már enyhült, de engem a fennmaradó problémák aggasztanak. Már odáig jutottam, hogy vécére sem merek elmenni, mert annyira fáj a vizelés, hogy elviselhetetlen, napról-napra rosszabbodott. Erre Monuralt kaptam, de semmit sem használt, mivel valószínűleg nem húgyúti fertőzésem van, ugyanis nincs alhasi fájdalmam, gyakori vizelési ingerem sem, és a vizeletürítés mennyisége is optimális.
Az ultrahang sem mutatott belső elváltozást. Viszont az orvos is mondta és tükörben én is láttam, hogy a húgycsőnyílás körül teljesen be van gyulladva a lágyrész, valamint apró sebek is találhatóak körülötte, amit már csak akkor fedeztem fel, mikor jobban szétfeszítettem a bőrt. Így nem csoda, hogy a kínok kínját élem át, és fogalmam sincs, mi tudná enyhíteni, mert amikkel próbálkoztam, csak rontottak a helyzeten (kamillás mullpólya borogatás, teafaolaj cseppek betétre, aloe vera kivonat betétre).
El sem tudom képzelni, hogy tudna valami meggyógyulni egyáltalán, amit állandó savas folyadék (vizelet) ér? Nem tudom, mit tehetnék az agresszív fájdalomcsillapítók szedésén kívül, mert anélkül borzalmas, nagyon kérem, hogy tanácsoljon valamit! És arról még nem is beszéltem, hogy a hüvelyem is tele van gennyes sebekkel, és nagy mennyiségű sárga, híg folyásom van. Viszont annyira fáj, hogy tampont sem tudtam ennek felfogására felhelyezni. Kaptam Mikogal kúpot, de inkább még jobban kicsíp, és mivel hüvelygombára való, nem tudom, ebben a helyzetben használ-e? A laboreredményre még várok.

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(márciusi)   InforMed

Válasz:  Sürgősen tenyésztést és kenetvizsgálatot és víruskimutatást kell végezni az ok kiderítésére!
Tampon eszébe ne jusson!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2014-04-08 05:10:21
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom

Web Design & Development Prowebshop