Vérzészavar, esetleges terhesség

Kérdés:  Több éve Lindynette 20 fogamzásgátlót szedek, azonban múlt hónapban külföldi tartózkodásom alkalmával nem tudtam beszerezni, így ki kellett hagynom egy hónapot. (Utolsó menstruációm március 19-én volt.) Ennek köszönhetően óvszerre védekeztem párommal való együttlétem során, ami elszakadt. Bár még időben észrevettük, másnap Escapellát írt fel az orvosom. Egy hétre rá vérzést tapasztaltam (ami aktuálisnak tűnt, így nem ijedtem meg) és az orvosom tanácsára újra elkezdtem szedni a fogamzásgátlót.
A vérzés másnapra barna folyássá módosult, harmadnapra pedig megszűnt. A gyógyszert továbbra is szedem (már 4. napja), nehogy még jobban összezavarjam a hormonháztartásomat.
Nem tudom, hogy jól tettem-e vagy ezzel még nagyobb káoszt idéztem elő? Előfordulhat ilyen rövid idejű vérzés? És ebben az esetben még fennállhat egy esetleges terhesség veszélye?
A válaszokat előre is köszönöm!
Tisztelettel!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Szerintem ebben a hónapban használjanak gumit is, utána nincs gond. (Az alkalmi tabletta után vérzés keletkezhet, ami nem azonos a havivérzéssel.)
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-05-02 02:50:53
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop