Az antibiotikum hatással van a Nuvaringre?

Kérdés:  Mandulagyulladásra Xorimax 250 mg nevű antibiotikumot kaptam, fogamzásgátlásként Nuvaringet használok másfél éve.
Amikor abbahagytam az antibiotikum szedését, egy nagyon kicsi vért találtam a vizeletemben. A barátommal együtt voltunk az antibiotikum szedésekor is, de nem védekeztünk mással. Ebből lehet probléma?
Sok helyen olvastam, hogy az antibiotikumok csökkentik a Nuvaring hatását, és nem véd tovább. Ez tényleg így van? Mert mindenhol mást olvasok, van, aki azt írja, hogy ugyanúgy véd, van, aki azt, hogy csökken a hatás.
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  A hormonvédelmet nem zavarják az antibiotikumok! Ne higgye el. A gyógyszerek használati útmutatójában még a levegővétel is fel van tüntetve, mint kockázati tényező. (Más kérdés, hogy a magyar hatóságok miért engednek ennyi "ki nem próbált, veszélyes gyógyszert" forgalomba hozni. Kicsit tennék a dolgukat, rögtön eltűnnének ezek a szövegek, amiknek semmi alapjuk sincs. )
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-05-02 02:50:53
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés