Terhes lehetek?

Kérdés:  Milligest fogamzásgátló tablettát szedek 7 éve. Legutóbb 2 levelet szedtem be megszakítás nélkül. Közben kihagytam 3 napot, amíg a párommal védekezés nélkül együtt voltunk. Most egy hetet késik a menstruációm. Tegnap este és ma reggel csináltam terhességi tesztet, ami mindkétszer pozitív lett. Ugyan a második csík halványabb az elsőnél.
Nem tapasztalok semmiféle tünetet, amely terhességre utalna, ám mégis teherbe eshettem? Ha abban a három napban teherbe eshettem, akkor az öt hete volt.
Mennyi idő alatt ürül ki a fogamzásgátló a szervezetemből?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Menjen el vizsgálatra, mert a teszt nem megbízható. Egyébként is reggel kell csinálni.
A fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, tehát 1-2 db kihagyása legfeljebb vérzést okoz. Tehát Ön továbbra is biztonságban van. (Egyfolytában két levelet beszedni viszont szigorúan tilos!
A fogamzásgátló injekciónak pont ez az előnye, 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani, és a hasmenés sem zavarja.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-05-27 02:17:30
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop