Rendszertelen ciklus

Kérdés:  Eddig mindig rendszeres volt a menstruációm - 26 vagy 27 napra jött meg. Most egymás után kétszer korábban - 20 napra. Epilepsziás vagyok, 1,5 éve szedek Lamictal 2x150 mg naponta, eddig ez nem zavart be.
Elmentem nőgyógyászhoz, Norcolutot írt fel nekem, még nem kezdtem el szedni - 34 napra jött meg. Utóbbi három alkalommal barnás nyálkás volt a vérzésem, nem ilyen szokott lenni.
Utóbbi pár hétben voltam fáradtabb, ettem olyat is, amitől undorodok, fájt a fejem, enyhén görcsölt a hasam. Ahogy késett, egyből csináltam terhességi tesztet, az negatív lett.
A gyógyszerem befolyásolhatja a teszt eredményét? Nem tudom, mitől lehet, eléggé felületesnek találtam a nőgyógyászati vizsgálatot, rákszűréssel volt pár másodperc.
A párommal tervezzük a babát, időközönként ezért nem védekezünk. Remélem a későbbiekben ez nem lesz akadály!
Mitől lehet? Keressek másik nőgyógyászt?

| terhesség, gyógyszeres kezelés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Önnek van egy hormonzavara, ami a fogantatást is zavarhatja, tehát meg kell szüntetni. Ez gyógyszerrel könnyen megoldható.
A gyermekáldásról kérje ki az epilepsziáját kezelő orvos véleményét, és azt is kérdezze meg, hogy a gyógyszerei nem okoznak-e fejlődési rendellenességet a babánál.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2014-05-27 02:17:30
| terhesség, gyógyszeres kezelés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop