Endometriózis

Kérdés:  32 éves nő vagyok. Először műtöttek endometriózissal 2002-ben, másodszor 2006-ban. Majd GNRH injekció kezelést kaptam 6 alkalommal Pécsett. Az elég jól összezavart (hőhullámok stb.). A távolabbi nőgyógyászomnál nem voltam, mert anyagiak miatt nem tudunk felutazni. Ezért a lakóhelyemhez közeli nőgyógyászt kerestem meg, ez év februárjában. Kaptam először injekciót, hogy ne menstruáljak - ez nálam pont az ellenkezőt váltotta ki, folyamatosan azóta menstruálok, hol pecsételő, hol erősebb menstruációs vérzésem van. Már félek, hogy sok vért veszítek.
Ma felkerestem a helyi nőgyógyászt, panaszaimat elmondván felírt méhösszehúzó ergam cseppet, amit napjában 3x20 csepp adagolásban javasolt, a vérnyomásom átlagosan 110/70, pulzusom 90-110 között ingadozik, amire pulzuscsökkentőt szedek.
A neten most olvasom, hogy akinek alacsonya a vérnyomása, annak tilos ezt a cseppet adni! Az orvos meg azt kérdezte, hogy nem magas-e a vérnyomásom? Nem tudom mitévő legyek, félek mindentől!
Mit tanácsol? Köszönettel várom mielőbbi válaszát!

| endometriózis
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(áprilisi)   InforMed

Válasz:  Az Ergam cseppet vérnyomástól függetlenül száz év óta használjuk, teljesen veszélytelen, és jó méhösszehúzó. Nyugodtan szedje! Az injekció által okozott vérezgetést nagyon könnyű megszüntetni! Az Ergam mellett mást is kellene kapnia.
6 hó után a 3. injekcióval szokott beállni a teljes vérzésmentesség, ami nagyon segíti az endometriózis teljes gyógyulását.
Ha van megfelelő partnere, akkor viszont szüljön mielőbb, mert az előzményeket olvasva, könnyen lehet, hogy csak lombikkal lehet babája.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az endometriózisról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Endometriózis rovatban olvashatók.

2014-05-27 02:19:04
| endometriózis
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop