Szeméremajkak kellemetlen érzése

Kérdés:  23 éves nő vagyok. 2 hete kezdődött a problémám. A nemi szervemnél furcsa, kellemetlen érzést kezdtem érezni. Mintha be lett volna duzzadva, kicsit viszketett és talán egy pici égő érzés volt. Amikor Neogranormonnal kenegettem, 1 cm-re belül éreztem, hogy olyan a tapintása, mintha pici kiütések lennének, vagy fel lenne sértve.
Elmentem nőgyógyászhoz, aki a következőt állapította meg: "Igen gyulladt, hyperaemias portio- és hüvelynyálkahártya".
Lactofeelt és Otrivin krémet írt fel, ezzel kezeltem magam 7 napig. Nem voltam biztos benne, hogy teljesen elmúlt a bajom, de igyekeztem nem törődni vele, hiszen már nem volt kellemetlen.
Viszont rá 1 hétre újra éreztem a kellemetlen érzést a szeméremajkaknál. Olyan érzést, mintha ki lenne dörzsölve, de például a szexben nem zavaró egyáltalán, amit kicsit furcsállok. Nem volt még ilyen jellegű problémám.
Mit tudok tenni? Nem éltem sosem kicsapongó szexuális életet, körülbelül 2 hónapja van új partnerem, aki szintén nem kicsapongó (így gondolom nem kaphattam el mástól valami fertőzést). Mit tudok tenni, mi válthat ki ilyen tüneteket?
Előre is köszönöm a választ!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(júniusi)   InforMed

Válasz:  A vaktában való kezelés ritkán eredményes! Tenyésztést kell végezni, és annak megfelelően kezelni, nehogy méhszájseb alakuljon ki. Ne halogassa!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2014-06-10 03:30:40
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop