Vérzészavar - Nagyon aggaszt!

Kérdés:  Tavaly augusztusban abbahagytam a fogamzásgátlót, utána napi pontossággal januárig rendszeresen megjött. Utána két hónapig semmi, tesztet csináltam, terhes nem voltam, elmentem orvoshoz, ultrahang, Provera gyógyszert szedtem 10 napig, rá 3 napra megjött.
Ez volt április végén, azóta megint semmi. Ismét elmentem orvoshoz, elküldött vérvételre, de semmi konkrétat nem mondott, hogy mi lehet a bajom, terhes tuti nem vagyok, de akkor mégis mi a gond?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(júniusi)   InforMed

Válasz:  Egyszerű: a nők havibaját a petefészek tüszőérése szabályozza. A tabletta álterhességet szimulál (mert a kismamák a kismamáság alatt nem fogannak újra) és ahogy szülés (= a várandósság megszűnése) után sem azonnal tér vissza a fogamzókésség, ugyanez a helyzet sokszor a tabletták után is.
A tabletták mellett egyébként nem havibaj, hanem egy gyógyszermegvonás miatti művérzés jelentkezik. Az igazi vérzés petefészek működés eredménye. (Ami a tabletta alatt nem dolgozik.)
Az Ön esetében - gondolom, babát szeretne, azért állt le a tablettával - helyre kell gyógyszerrel állítani a peteérést, és így a fogamzóképességet, és akkor úgy lesz, mint tabletta előtt.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról továbbá az előkészületről írottakat. A tabletták egyébként is csökkentik a vérzést, sok nő - noha nincs partnere - ezért szedi.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-07-10 21:08:45
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop