Hüvelyfolyás

Kérdés:  23 éves nő vagyok, fél éve szenvedek, folyamatos sárga folyásom van, amit olykor kellemetlen hagymaszag, és sűrű vizelési inger kísér, valamint az utóbbi időben ritkán jelentkeznek szúró alhasi, fájdalmaim is.
Többször voltam nőgyógyász magánorvosomnál, aki gyógyszerekkel kezelt először gombára FLUCONAZOLE-Q PHARMA-val, majd kúppal és még valamilyen antibiotikummal arra sajnos már nem emlékszem, ezek sajnos mind eredménytelenek voltak. Mikrobiológiai leletem negatív lett (aerob kórokozó nem tenyészett ki) majd Chlamydiára kaptam antibiotikumot és miután ez sem hatott, elvégeztettem egy STD-szűrést, ahol a következőkre vizsgáltak: Mycoplasma genitalium DNS negatív, Chlamydia trachomatis DNS negatív, Ureaplasma DNS negatív, Neisseria gonorrhoeae DNS negatív. A laboreredményemen ez áll: "Rapid plazma reagin (RPR) negatív, ami vérvétellel készült".
A rákszűrésem eredménye P2-es lett és a reaktív sejtelváltozásokkal járó gyulladás van megjelölve, valamint, hogy a kenet általános minősítése negatív, kóros neoplasticus hámelváltozás nem azonosítható.
Legutóbb Semicillint írt fel az orvosom, de az sem eredményezett gyógyulást. Ezután tovább mentem a Semmelweis klinika nőgyógyászati osztályára, ahol kenetet vettek, és előjegyzést kaptam hüvelyi ultrahangra augusztus 6-ra (a kenet eredményét is ekkor tudom majd meg). A sárga, kellemetlen szagú folyás, sűrű vizelési inger, és olykor szúró alhasi fájdalom még mindig fenn áll.
Mit tehetnék? Kérem, mondja el véleményét, tanácsát!
Köszönettel!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(júliusi)   InforMed

Válasz:  Gondolom a párját is kezelték ugyanezen hatóanyagokkal. Neki is van panasza?
Más laborral meg kellene ismételni a vizsgálatokat.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat. Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2014-07-22 21:55:17
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

Web Design & Development Prowebshop