Inofolic

Kérdés:  20 éves vagyok, tartós párkapcsolatban élek. Mivel kiderült régebben, hogy heterozygota vagyok, így kombinált fogamzásgátlót nem szedhetek, ezért Azaliát írtak fel. Már több mint egy éve szedem és teljesen meg vagyok vele elégedve. Menstruációm nincs, de azt mondta az orvosom, hogy ez normális ennél a gyógyszernél. Emellett még PCO szindrómám is van.
1 éve járkáltam nőgyógyászhoz visszatérő hüvelygyulladás - hol gomba, hol baktérium – kezelésre, mindig kaptam valami gyógyszert, kúpot, kenőcsöt. A párom szintén gyógyszer, kenőcs stb., de maximum 1,5 hétig voltam rendben és mehettem vissza, szóval nagyon gyakran jártam vissza, mert amint visszajött, már együtt sem tudtunk lenni a párommal, annyira iszonyatosan fájt, égett, viszketett, folyásom volt.
Magán nőgyógyászhoz elmentem és ő írt fel egy 10 napos kúpot, amit kikevernek gyógyszertárban, plusz mondta, hogy próbáljuk azt ki, mert szerinte ez lehet a gond, hogy a PCO-m miatt reagál így a szervezetem, mert hogy hormonális, meg anyagcserezavar stb. - ezt nem tudom pontosan, hogy hogy mondta.
Inofolicot írt fel, hogy 3 hónapig szedjem és menjek vissza. Ha ugyanígy mindig visszajön a hüvelygyulladás, akkor majd elkezdünk vérvizsgálatoz cukorbetegségre, meg mindenre, alaposan mindent.
Most még nem szeretnék kisbabát, szedem az AZALIA fogamzásgátlót is, ugye nem lehetek terhes az Inofolictól? Írják mindenhol, hogy mennyire segíti a fogamzást, meg hogy mennyire könnyen teherbe esnek tőle.
Okoz majd ez az étrendkiegészítő pecsételő vérzést? Ön szerint a PCO-m miatt így, hogy most nincs menzeszem, mert pecsételő vérzésem a gyógyszer első pár hónapjában volt és egy évben max. 2-szer.
Előre is köszönöm!
Nagyon aggódok, mert itthon jöttem rá, hogy ez fogamzást segítő étrendkiegészítő.
Várom mielőbbi válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(júliusi)   InforMed

Válasz:  Jól gondolja, Önnek most felesleges Inofolicot szednie, hisz még nem akar babát.
Az Azalea jó megoldás, az én betegeim nagyon szeretik ennek a 3 havonta injekcióban adandó változatát is. Csak akkor hagyja abba, ha babát szeretne.
Egyébként heterozigótaként szedhet rendes tablettát is, a tilalom csak a homozigótákra (= mindkét szülőtől kóros gént kaptak) vonatkozik.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-07-22 21:55:18
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés