Menstruáció eltolása

Kérdés:  Nyaralás miatt a menstruációmat eltolni, vagy előrehozni érdemesebb? A ciklusom 38-45 napos (tudom, hogy nem jó így, az majd nyár végén kerül "javítás" alá), a következő kezdete augusztus elejére esik (pont, amikor nem jó).
Az orvosom Norcolutot javasolt, mivel nem szedek semmilyen hormon tartalmú fogamzásgátlót (nem is szeretnék). Ön szerint melyik módszerrel kerülhetem el biztosabban azt, hogy a nyaralásomba bezavarjon a menzeszem, ha az orvosom által javasoltan a mostani menstruációmtól számítva 2 hét múlvai kezdettel 10 napig szedek napi 2 Norcolutot és mikor abbahagyom, akkor rá pár napra megjön - így a nyaralás előtt túl leszek rajta vagy (ezt már a nőgyógyász rokonom javasolta), ha a menzesz várható időpontja előtt 4 nappal elkezdem ugyanilyen dózisban szedni és szedem egész nyaralás alatt (de így már a következő havi ciklusom 50. nap fölé megy).
Ön szerint mit tegyek?
Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(júliusi)   InforMed

Válasz:  Orvosára hallgasson, a rokon javaslatából esetleg egészségügyi kaparás lesz.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-08-07 20:07:14
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés