Gomba vagy fertőzés?

Kérdés:  24 éves vagyok, január óta szedek Gestomix20 fogamzásgátlót. Július 6-án, a tabletta szedésének 7. napján együttlét után vérezni kezdtem, de nem éreztem fájdalmat, csak utána pár óra múlva jelentkezett tompa fájdalom, ami másnapra elmúlt.
A vérzés azóta is tart, néha erős, néha szinte nincs is, így párszor voltam a párommal, de tompa, elhúzódó fájdalmat éreztem.
Ehhez járul, hogy 5 hete a párom péniszén egy vörös, fájdalmas folt keletkezett, amit állítólag a munkahelyi savas oldószer marása okozott, noha a kezén nem volt seb. A seb pár nap múlva elmúlt, és utána nem sokkal a tövénél vöröses volt neki és fájdalmas, majd lassacskán elmúlt és most apró, vörös foltok vannak rajta végig.
Mindeközben nekem fehéres elszíneződés lépett föl, olyan a bőröm, mintha kiszáradna, és a menzeszem nem múlik. Ez a hét a tablettamentes hetem, tehát most amúgy is kell, hogy vérezzek, de aggódom, hogy mikor fog elállni!
Mi lehet ennek az oka: fertőzés vagy gomba? Mivel az orvosom szabin van, csak a jövő hét végén tudom felkeresni. Kérem, addig adjon valami tanácsot, mit tehetnék?
Válaszát előre is köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(augusztusi)   InforMed

Válasz:  Önnek két gondja van?
1. Tabletta-mellékhatás (vérezgetés). Ha az új csomag alatt is vérezget - menjen orvoshoz!
2. Fertőzés. Emiatt tenyésztés és kenetvizsgálat szükséges, utána mindkettejük célzott kezelése. Mielőbb menjen orvoshoz!
Mivel védekeznek?
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2014-08-17 21:30:23
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

Web Design & Development Prowebshop