Rákszűrés

Kérdés:  32 éves nő vagyok, még nem szültem, ha minden évben járok rákszűrésre és eddig minden évben P2-es volt a leletem, mennyi az esély rá, hogy egy méhnyak (vagy másféle) rák egy év alatt kialakuljon/nagyon előrehaladott állapotba kerüljön? Pár napja voltam a szűrésen, várom még az eredményt, csak nagyon izgulok. Tapintással, ultrahangon minden rendben volt. Egyszer volt csak HPV gyanúm, de egy féléves kontrollt követően az is eltűnt.
Köztivérzésem nem szokott lenni, és az elmúlt alkalmakkor nem volt együttlét után sem vérzésem, vagy nagyobb fájdalmam, de mostanában van bizonytalan alhasi fájdalmam, a derekam is fájdogál, és mintha többet kellene pisilnem is (vizelet negatív), ezek lehetnek vészjósló tünetek?
Válaszát köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(augusztusi)   InforMed

Válasz:  A méhnyak-ráknak vérezgetés, igen szagos folyás a tünete. Szerintem Önnek nincs félnivalója. DE: feltétlen ajánlatos tenyésztés és kenetvizsgálat és HPV meghatározás. Mielőbb csináltassa meg őket!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2014-09-06 19:38:01
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

Web Design & Development Prowebshop