Magzatom szíve

Kérdés:  17 hetes ikerterhes kismama vagyok. A genetikai ultrahangon a kisfiam szívére a következő diagnózist írták: "B" magzatnál négyüregű magzati szív, tágult jobb szívfél, szív körül 2 mm rétegben folyadékgyülem."
A másik magzat kislány. Őt teljesen rendben találták. Van már egy egészséges 7 éves lányom. A két magzat összes mért értéke teljesen egyforma. Eddig minden mérésen egyformák voltak.
A 12 hetes ultrahangon megállapították az orrcsont jelenlétét és a Nucha 2,0 mm volt a kislánynak 1,9 mm.
Ez mire utalhat? Van esély arra, hogy ez pozitív irányban változik, vagy nagyon súlyos? Sajnos beleestem abba a hibába, hogy a neten keresgéltem és sajnos, ahol találtam valamit, vagy Down kórra utalt, vagy gyógyíthatatlan betegségre. Teljesen kétségbe vagyunk esve!
Kérem, ha tud, nyugtasson meg, hogy nem kell-e feltétlenül a legrosszabbra gondolni? Az ultrahangon annyit mondott a szonográfus doktornő, hogy nem olyan súlyos a baj, de a másik orvos nagyon megijesztett, hogy elképzelhető a terhességmegszakítás… De akkor a teljesen egészséges kislányommal mi lesz? Őt nem akarom elveszíteni!
Köszönöm a válaszát!
Üdvözlettel, egy nagyon aggódó édesanya!

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Ezekben nem látok semmi tragédiát, de üljön le orvosával és vele beszélje meg részletesen a leletet, és ne a sok hat elemis fórum-tudós ostobaságait olvasgassa!
Az orvosában bízzon!
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2014-09-14 19:37:43
| terhesség, szülés, várandósság

Web Design & Development Prowebshop