Gyomorhurut terhesség alatt, hüvelygomba

Kérdés:  Pár évvel ezelőtt gyomorhurutom volt. Később a panaszok enyhültek. Most 8 hetes terhes vagyok és a gyomorszáj környékén újra fáj, és úgy érzem, elég sok a gyomorsavam is.
Próbáltam a Gavisconnak a folyadékos változatát, de nem igazán segített. Étrend tudna ebben segíteni? Korábbi gyomorhurutomra nem kaptam kezelést.
A fogantatáskor hüvelygombán volt, amiről akkor nem tudtam, mert nekem egyáltalán nem voltak tüneteim. 1-2 nappal később a páromnak lettek tünetei, akkor vettem észre, hogy a hüvelyváladék valóban aggodalomra ad okot. A hüvelygombát aztán mindkettőnknél kezeltünk. Viszont azt nem tudom, hogy a babának okozhat-e problémát, hogy a fogantatáskor hüvelygombám volt?
Következő alkalommal megkérdezem az orvosomat is, de addig is remélem tud segíteni!
Előre is köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  A gombától a szüléskor szoktak gondok lenni. Ettől függetlenül ellenőrzésként kellene egy kenet- és tenyésztésvizsgálatot végezni. A babát viszont nem bántja, attól ne féljen!
A gyomra miatt menjen el gasztroenterológushoz, ne házilag kezelje. Így egy szenvedés az egész babavárás, hatásosan kezelni kell.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél folyásról írottakat.
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2014-09-14 19:37:45
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

Web Design & Development Prowebshop