Ellenanyagszűrés

Kérdés:  12 hetes terhesen végeztek vércsoportvizsgálatot és ellenanyagszűrést a terhesgondozásom során, melynek eredménye szerint A Rh pozitív a vércsoportom. Az akkori vizsgálat eredménye:
"Ellenanyagszűrés: negatív, Direkt Coombs: negatív."
Az apa szintén A Rh pozitív vércsoportú.
Azonban most a 36. terhességi hetem során szintén végeztek ellenanyagszűrést, melynek eredménye:
"Ellenanyagszűrés: pozitív, Direkt Coombs: negatív
Egyéb vörösvérsejt antigének: C+E-c+e+K-
Vörösvérsejt ellenes antitestek: aspecifikus reakció."
Megkérdeztem az orvosom, aki azt mondta, hogy nem kell ezzel foglalkozni. Így nem aggódom. Azonban mégis szeretném tudni elsősorban azt, hogy MIT JELENT EZ, illetve, hogy van-e ezzel nekem valami tennivalóm a továbbiakban?
Például abban az esetben, ha hirtelen indul be a szülés, vagy pont akkor történik, amikor a nőgyógyászom elutazik és épp más orvosnak leszek átadva (ugyanis pont arra a hétre vagyok kiírva, amikor az én orvosom külföldön lesz)?
Köszönöm válaszát!

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Nagyon sok vércsoportanyag van. Ön és a párja között a főcsoport - szerencsére - egyezik, de ritka, szülészeti jelentőséggel nem bíró csoportok nem egyeznek. Ezeknek nincs jelentősége, ezektől nem kell babájukat félteni, nincs teendő.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a vércsoportokról írottakat.
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2014-09-30 05:58:45
| terhesség, szülés, várandósság

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop