Hormonérték

Kérdés:  Férjemmel kisbabát szeretnénk vállalni, de eddig sikertelen volt (9 hó). Endokrinológusnál jártam, minden értékem rendben, kivétel a prolaktin, ami havonta ugrált. Kaptam rá Bromoc-ot amitől úgy tűnik, hogy beállt normálisra.
2. és 21. napi hormonvizsgálatom eredményei:
2. napi (a 3. nap sajnos hétvégére esett):
LH: 6,65 U/L (norm.: 2,12-10,89)
FSH 7,48 U/L (norm.: 3,85-8,78)
Prolaktin: 297,7 mIU/L (norm.: 70,8-566,5)
Ösztradiol 147 pmol/L (norm.: 99,1-447,9)
Progeszteron: 1,9 nmol/L (norm.: 0,98-4,83 nmol/l)
Tesztoszteron: 1,2 nmol/L (norm.: 0,4-206)
9-10. nap körül volt LH tesztem pozitív. Ezt követően felment a hőm, azóta 37,1.
21. napi vérvétel eredményem:
LH 1,45 U/L (norm.: 1,20-12,86)
FSH 1,77 U/L (norm.: 1,79-5,12)
Prolaktin 303,9 mIU/L (norm.: 70,8-566,5)
Ösztradiol 1708,6 pmol/L (norm.: 179,9-1068)
Progeszteron 71,3 nmol/l (norm.: 16,4-59,02)
Tesztoszteron 3,0 nmol/L (norm.: 0,4-2,6)
Ezt egy csillaggal jelölték is.
Mit jelentenek az értékeim? Elképzelhető, hogy most sikerült a baba?
Válaszát előre is köszönöm!

| meddőség
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Ezek a leletek erre nem adnak választ. További vizsgálatok szükségesek a fogamzó képesség tisztázására.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről és a meddőségről írottakat.
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Meddőség rovatban olvashatók.

2014-09-30 05:58:45
| meddőség