21 napos ciklus

Kérdés:  35 éves vagyok, 8 hónapja hagytam abba a fogamzásgátló szedését (7 évig szedtem Mercilont). Előtte napra pontosan 28 napos ciklusaim voltak. A gyógyszer elhagyása után az első négy hónapban minden rendben volt, 26-28 napos ciklussal, azonban az utolsó három menstruációm zsinórban 21 napra jött meg.
Nemrég voltam az éves rákszűrésen, ahol rákérdeztem erre is, és annyit mondtak, hogy stressz okozza vagy nem is volt peteérés.
Szükséges bármi vizsgálatot végeztetnem ezzel kapcsolatban? A rákszűrés eredménye egyébként P2 negatív, de az ultrahangos vizsgálat során mutatott a doktornő egy fél centis miómát, azt mondta, ne törődjek vele, mert nagyon kicsi.
Nem tudom, ennek lehet köze még a rövidebb ciklushoz?
Válaszát és segítségét előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed

Válasz:  Csacskaságot csinált! A tabletták veszélytelenül szedhetők akár 15 évig folyamatosan. Ha nem akart babát, hiba volt a tabletta abbahagyása.
Számtalan nő szed tablettát "feleslegesen" bő vérzés, PCOS, endometriózis, ciklusbeállítás, görcsök megelőzése stb. miatt. A tabletta sok esetben jobb a rosszul működő petefészeknél, és az általa biztosított egyenletes hormonszint nagyon sok női panaszt megold. Sok nő - noha nincs partnere - ezért szedi.
Ha nem akar babát, akkor a legjobb, ha folytatja a tablettaszedést. Én ezt javaslom!
Ha babát akar, akkor gyógyszeresen be kell állítani a peteérést.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-10-11 00:46:57
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés