Yasminelléről Corenellre, HPV elleni oltás

Kérdés:  44 éves vagyok. 2007-óta Yasminellét szedek, át szeretnék térni a Corenellre. Van ennek valamilyen akadálya?
Szeretném beadatni magamnak a HPV-oltást. Van ennek az én koromban akadálya?
Tisztelettel!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás, HPV
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(októberi)   InforMed

Válasz:  40 felett trombózis veszély miatt SZIGORÚAN TILOS a fogamzásgátló tabletta szedése! Sürgősen hagyja abba! Csak a fogamzásgátló injekció adható. (Azt 50 éves koráig kaphatja.)
Akadálya nincs, de ebben a korban a HPV oltás teljesen felesleges pénzkidobás!
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló injekcióról és a HPV-ről írottakat.
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás és a Nemi úton terjedő betegségek (HPV, Chlamydia, herpes, szifilisz, kankó, stb.) rovatban olvashatók.

2014-10-29 06:28:20
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás, HPV

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


A HPV elleni védőoltásról

Minden, amit ma a HPV elleni védőoltásról tudni kell. A tudomany.hu Schaff Zsuzsa akadémikust, az MTA Orvosi Tudományok Osztálya rendes tagját kérdezte.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Új HPV szűrési lehetőség

Vizeletvizsgálattal is ki lehet szűrni a méhnyakrákot okozó HPV-t. Az új vizsgálati módszer felválthatja a sok nő számára kellemetlen, szorongást okozó kenet vizsgálatot, írják a Manchesteri Egyetem kutatói a BMJ Open-ben megjelent tanulmányukban


Web Design & Development Prowebshop