Külső nemi szervi fájdalom, hámlás

Kérdés:  17 éves vagyok, különböző problémáim voltak már - hüvelygomba 3x, bakteriális fertőzés, hólyaghurut 3x. Egészen egy évig szenvedtem a fertőzéstől és a hüvelygombától. Vissza-visszatérő problémáim vannak ugyanis a hüvelygomba nemegyszer visszajött már és a hólyaghurutom is.
2013 decemberében kimaradt a menzeszem egészen júniusig, amíg nem kaptam Proverát, ami sikeresen menzeszt produkált nekem. Az orvosok abban reménykedtek, hogy ezután mindig normálisan fogok menstruálni, de ebben az évben (2014) összesen háromszor menstruáltam (ebből egyszer a gyógyszertől).
Volt hormonvizsgálatom, de nem találtak semmit. Az év elején mind a két petefészkemben találtak cisztát is.
A külső nemi szervek (csikló, nagyajkak) elkezdtek hámlani, pirosak és égő, fájdalmas érzés (nem viszket).
Mi lehet a probléma? Visszatért a hüvelygomba? Netán a fertőzés? Emellett fájdalmas vizelési ingereim vannak (hólyaghurut). Lehet hozzá valami köze?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(októberi)   InforMed

Válasz:  Önnek két külön betegsége van.
1. Ma már nem ránézéssel kórismézzük a folyás okát. Mielőbb tenyésztést és kenetvizsgálatot kell végezni (ez lehet, hogy Sztk-ban nem megy), és aszerint kell kezelni, hogy ténylegesen meggyógyuljon. Méhszájseb és hólyagfertőzés lehetséges a fertőzés miatt.
2. A vérzészavar oka a petefészek működés zavara. Az Ön alapbaja, hogy nincs peteérése, a női hormonjai emiatt a padlón vannak. A nők havibajának rendszeressége hormonfüggő. A rendetlen vérzés oka a petefészekműködés zavara. (Az emlők is nagyon hormonérzékenyek.)
Két megoldás van:
1. Ha babát szeretne - akkor oki kezelés szükséges, a petefészekműködés teljes helyreállítása.
De ezzel helyreáll a fogamzóképesség is - és jön a baba. Ezért ezt tenni csak akkor célszerű, ha az illető hölgy már babát akar. (Ez most nem aktuális.)
2. Ha most nem szeretne most babát, akkor fogamzásgátló tablettát kell szednie. A tabletta átveszi a méhnyálkahártya vezérlését a petefészektől, és egyben kikapcsolja a hibásan működő petefészkeket (=álterhességet szimulál).
Ezt a hatást a repülőgép robotpilótájához tudom hasonlítani. A vérzés szabályossá válik, de ez nem a szokásos menstruáció, hanem egy, a tabletta abbahagyása miatt fellépő művérzés.
Ha abbahagyja a tablettát (=kikapcsolja a robotpilótát) -természetesen- kiújulnak a tünetek. De ez a legjobb tüneti kezelés. (Elfedi a tüneteket.)
A mai korszerű tabletták 15 évig is szedhetők. Nincs maradandó hatásuk.
Segítségként olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-11-05 07:17:38
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés