Túl gyakori vérzés

Kérdés:  Lanyom 16 eves, 2 eve menstrual, de sajnos nagyon rendetlenul. Az a baj, hogy sajnos van, mikor 2x jon meg egy honapban a baja.
Voltunk parszor doktornal, nem latott egyszer sem semmi elvaltozast, es minden alkalommal fogamzasgatlot kapott, hogy beallitsa, de sajnos nem jartunk sikerrel.
A verzese nem tul eros, de sajnos nagyon kellemetlen, allandoan betettel kell, hogy jarjon.
Szeretnem, ha elmondana a velemenyet, mit tegyek, hogy rendezodjon ez a dolog? Szeretnem elmondani, hogy tobb termeszetgyogyasz termeket is szedett mar, de sajnos marad az aggodalom.

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(novemberi)   InforMed

Válasz:  Minden kezdet nehéz. Lányoknál sokszor nehezen áll be a vérzés. Az alapbaj, hogy nincs peteérése. A nők havibajának rendszeressége hormonfüggő. A rendetlen vérzés oka a petefészekműködés zavara.
Ha ennek következményeit el akarja kerülni, akkor fogamzásgátló tablettát kell szednie. A tabletta átveszi a méhnyálkahártya vezérlését a petefészektől, és egyben kikapcsolja a hibásan működő petefészkeket (=álterhességet szimulál).
Ezt a hatást a repülőgép robotpilótájához tudom hasonlítani. A vérzés szabályossá válik, de ez nem a szokásos menstruáció, hanem egy, a tabletta abbahagyása miatt fellépő művérzés.
Ha abbahagyja a tablettát (=kikapcsolja a robotpilótát) - természetesen - kiújulnak a tünetek. De ez a legjobb tüneti kezelés. (Elfedi a tüneteket.)
A mai korszerű tabletták 15 évig is szedhetők. Nincs maradandó hatásuk. Ez a megoldás.
Ha majd sok év múlva unoka kell, akkor más gyógyszerrel be kell indítani a peteérést, de addig ez a legjobb megoldás.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu ) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. A tabletták csökkentik a vérzést, sok nő - noha nincs partnere - ezért szedi.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-11-16 05:34:33
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop