Vérzéskimaradás

Kérdés:  Fiatal koromban rendszertelenül, de havonta megjött. Már 25 éves vagyok, és általában 2-3 havonta jön meg (1-2 napig tart). Szedtem korábban fogamzásgátlót (2 éve abbahagytam, mert görcsöltem tőle ciklus idején). Azóta extrém rendszertelen.
3 hónapja nem jött meg és a legutóbbi is csak 1,5 napig tartott (babát nem várok, nincsenek erre utaló jelek és tesztet is csináltam).
Előre is köszönöm válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(novemberi)   InforMed

Válasz:  Az Ön alapbaja, hogy nincs peteérése, a női hormonjai emiatt a padlón vannak.
A nők havibajának rendszeressége hormonfüggő. A rendetlen vérzés oka a petefészek működés zavara, egy hormonzavar.
Két megoldás van:
1. Ha babát szeretne - akkor oki kezelés szükséges, a petefészek-működés teljes helyreállítása.
De ezzel helyreáll a fogamzóképesség is - és jön a baba. Ezért ezt tenni csak akkor célszerű, ha az illető hölgy már babát akar.
2. Ha most nem szeretne most babát, akkor fogamzásgátló tablettát kell szednie. A tabletta átveszi a méhnyálkahártya vezérlését a petefészektől, s egyben kikapcsolja a hibásan működő petefészkeket (=álterhességet szimulál).
Ezt a hatást a repülőgép robotpilótájához tudom hasonlítani. A vérzés szabályossá válik, de ez nem a szokásos menstruáció, hanem egy, a tabletta abbahagyása miatt fellépő művérzés.
Ha abbahagyja a tablettát (=kikapcsolja a robotpilótát) - természetesen - kiújulnak a tünetek. De ez a legjobb tüneti kezelés. (Elfedi a tüneteket.) Önnél ez az ideális megoldás. Mielőbb menjen orvoshoz. (Már csak a távlati baba miatt is.)
Igazságtalanul érzi elmúltnak a fiatalságot, bár én ilyen "öreg" lennék……
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található. (www.drpetroczi.hu)
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-11-25 05:53:56
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop