Rákszűrés - Aggódjak?

Kérdés:  38 éves nő vagyok, 2 gyermekem van. Ma voltam nőgyógyászati rákszűrésen. Az utolsó menstruációm 12 napja volt, 5 napig tartott. Azóta nem tapasztaltam vérzést. Az orvosom szerint épp peteérésem van. A törletvételkor azt vettem észre, hogy a vatta vége enyhén rózsaszínes, véres volt. A vizsgálat után is látható volt egy rózsaszínes folt a tisztasági betétemen. Az ultrahangos vizsgálat mindent rendben talált, 1 éve voltam utoljára rákszűrésen. Az orvosom szerint nincs seb a méhszájamon. Már pár évvel ezelőtt is enyhén kivérzett a méhszájam a törletvételkor, akkor másik nőgyógyászom volt, aki nagyon megijesztett, hogy ez nem valami jó jel. De a tesztem aztán rendben volt. Eredményt 3 hét múlva fogok kapni, most addig aggódjak?
Válaszát előre is köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(novemberi)   InforMed

Válasz:  Ne aggódjon, de tenyésztés és kenet, HPV és általános vírusvizsgálat nem ártana. A vérzést - minden bizonnyal nem rák, hanem gyulladás okozza. Ennek okát a fenti vizsgálat tisztázza, s eredményes kezelés után meg fog szünni a vérzékenység.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2014-11-28 05:59:48
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

Web Design & Development Prowebshop