Convulex és fogamzásgátló

Kérdés:  Lányom 17,5 éves, CONVULEX 500-at szed absens epilepsziára (rohama 2x volt, 1x a gyógyszer előtt, és 1x az altatásos EEG alatt, a gyógyszer szedése óta nem volt). Több hónapos kapcsolata kezd komolyra fordulni a barátjával. Nőgyógyász Jangee nevű fogamzásgátlót írt fel neki, azzal a kikötéssel, hogy neurológus kezelőorvossal beszéljük meg a dolgot, ha másik gyógyszert javasol, akkor felírja azt.
Neurológust most váltottunk gyerekről felnőttre, 1x voltunk még nála, tehát igazából csak a korábbi leletekre tud hagyatkozni, de mivel családi ismerős, és kissé konzervatív nem javasolja a fogamzásgátlót, de nem az epilepszia, hanem a lányom kora miatt.
Én viszont nyugodtabb lennék, ha tablettával védekeznének, mert a fiú is csak 18 éves, tehát nagy tapasztalata nem lehet az óvszer használatával sem.
Kérem szíves válaszát, illetve javaslatát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2014 ;19(novemberi)   InforMed

Válasz:  A két gyógyszer NEM zavarja egymást! Lánya nyugodtan szedheti, és biztonságban lesz!
Sajnos, más szakmák nem értenek a nőgyógyászathoz, ezért mindentől félnek. Én egyetértek Önnel, a kislánynak kell védekeznie, nem a fiút kaparják, ha félresikerül a védekezés….
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2014-11-28 05:59:48
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés