Gyógyszer

Kérdés:  Sajnos elfelejtettem bevenni a 3. hétben a fogamzásgátlómat (szombaton) (Stodette, már 5 éve szedem) és másnap este (vasárnap) (24 óra elteltével) vettem csak be a következőt, pár órával később a másikat, illetve utána a megszokott időben (hétfő, kedd) a maradék két szemet. Rendes idő szerint 7 nap múlva kell elkezdenem a következő csomagot.
Ez így helyes vagy lehet ebből probléma? Abban az esetben, amit leírtam, mennyi ideig érdemes jobban vigyázni, mennyi idő után lesz újra biztosabb védelem? Mi a helyes megoldás, ha valaki elfelejti bevenni 12 óra elteltével a gyógyszert?
Köszönöm válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(januári)   InforMed

Válasz:  A fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, 1-2 db kihagyása legfeljebb vérzést okoz. Tehát Ön továbbra is biztonságban van! Nincs teendője, folytassa a szedést, mintha mi sem történt volna.
A fogamzásgátló injekciónak pont ez az előnye, 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani, és a hasmenés sem zavarja.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (https://www.drpetrocziistvan.hu/index.html) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-01-16 00:23:37
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés