Gyógyszer

Kérdés:  2 hete kaptam Klion-D 100 hüvelykúpot a nőgyógyászomtól fehér-nagyon halványsárga folyásra, semmi panaszom, mint pl. viszketés sem volt, így meggondolatlanul nem használtam fel a kúpot, illetve utána olvastam és több embernél vérzés jelentkezett a kúp használata után és én azt nem szerettem volna.
Szedek fogamzásgátlót (Mistral), most tartok a 19. szemnél, lassan jelentkeznie kell a menstruációmnak. Csakhogy pár napja, miután együtt voltam a párommal viszkető érzést és fájdalmat is éreztem. Úgy gondolom, lappangott ez 3-4 napig. Még mindig csak viszkető érzést tapasztalok, de kellemetlen szagú folyást nem.
Emellett tudnia kell, hogy tegnap óta mandulagyulladásom van, kaptam Curam 500/125 mg antibiotikumot. Ezzel az a baj, hogy akármikor szedem az antibiotikumot, utána mindig hüvelygombám van. Ezért úgy gondoltam, először elkezdem szedni az antibiotikumot menstruáció alatt is Normaflore-ral (úgy hallottam segít a hüvelyflóráján), ezután kezdeném el a Klion-D 100 hüvelykúpot, illetve ezután Protexin gynophilust használnék.
Hogy gondolja, helyes lenne ez így? Mindezek után (antibiotikum, Klion-D stb.) ugyanúgy lehetek együtt a párommal más védekező eszköz nélkül? Vagy őt is kezelni kellene? Ha igen mivel?
Válaszát előre is köszönöm!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(januári)   InforMed

Válasz:  Óva intem az öngyógyítástól! Mint az életben mindenhez, ehhez is érteni kell.
Mielőbb menjen orvoshoz! Tenyésztést és kenetvizsgálatot kell végezni, a vaktában való kezelgetésének semmi értelme. Ma az egész világon a férfit is kezelik. Ez az ún. párterápia (akkor is, ha neki nincs panasza). Nagyon javaslom a gumival történő szexet a teljes gyógyulásig.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (https://www.drpetrocziistvan.hu/index.html) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2015-01-16 00:23:38
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

Web Design & Development Prowebshop