Lehet, hogy terhes vagyok?

Kérdés:  25 éves nő vagyok. 1 hónapja hagytam abba a fogamzásgátlót (Microgynon), mivel párommal babát szeretnénk. 5 napja késik a menstruációm, semmi jele sincs. Mindig nagyon pontos volt, mindig 29 napra jött meg (hétfőnként), sosem késett, sosem jött hamarabb, mindig napra pontosan jött meg (több mint 2 évig használtam ezt a tablettát).
Létezne, hogy ilyen hamar teherbe estem volna? Vagy csak a hormonok játszanak velem?
Azelőtt mindig fájt a mellem mielőtt megjött, most semmi. Érzek valami furát a hasam alján (a méhben), hol erős, hol gyengébb szurkálást, feszülést, ami néha kihat a combomba is. Sosem tapasztaltam még ilyet.
Én buta, terhességi teszt helyett ovulációs tesztet vettem, teljesen véletlen, amiből 3-at megcsináltam a reggeli első vizeletből és mindhárom teszten ott van a halvány 2 csík.
Amikor a 3. tesztet csináltam vettem észre, hogy ez nem terhességi teszt. Utána olvastam a neten és mindenhol azt írják, hogy az ovulációs tesztet is lehet használni terhesség kimutatására, de csak reggeli első vizelettel, ahogy én is csináltam (és kb. 70%-ban mond igazat).
Önnek mi erről a véleménye? Ön szerint lehet baba a dologban? Mikor kezdhetek el egyébként tesztelgetni? Annyira izgatott vagyok!
Köszönöm szépen előre is a válaszát és elnézést, ha hosszúra sikeredett.

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(januári)   InforMed

Válasz:  10 nap késés után menjen el vizsgálatra. Az a legkorábbi idő. Egyébként a késésnek sajnos átmeneti hormonzavar is lehet a magyarázata. Az ovulációs teszt csak 1 napig mutat két csíkot, az ovuláció napján este.
Ettől függetlenül drukkolok Önnek, hogy teljesüljön szíve vágya, a baba okozza a késést!
Olvassa el honlapomon (https://www.drpetrocziistvan.hu/index.html) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az élet csodáiról írottakat.
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2015-01-16 00:23:39
| terhesség, szülés, várandósság
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop