Symicia elkezdése

Kérdés:  Nőgyógyászati vizsgálat után, orvos által felírva kezdtem el a Symica fogamzásgátló szedését. A betegtájékoztató alapján már az első levél is védelmet nyújt, viszont az lenne a problémám, hogy három nappal ezelőtt, amikor először enyhe vérzést tapasztaltam (a ciklusom rendszeres, és egyébként is a napokban vártam a menzeszt), rögtön be is vettem az első szemet.
Ezután egy napig tapasztaltam gyenge barnázást és ezután elmúlt. Máskor is előfordult már, hogy nehézkesen (több napi barnázás után) indult csak be a rendes menstruációm, így most nem tudom, hogy jókor vettem be a legelső tablettát? Így lehet-e és mikortól lehet kalkulálni a gyógyszer hatékonyságával?

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(januári)   InforMed

Válasz:  A tabletta is elmulaszthatta a havibajt. Szerintem időben kezdte a szedést, és nem kell félnie, a védelem működik. Nem kell külön védekezés.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (https://www.drpetrocziistvan.hu/index.html) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-01-16 00:23:39
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop