Terhesség esélye

Kérdés:  21 éves vagyok, 1-1,5 hete folyamatos rosszullétekkel küszködöm (hányás, szédülés, émelygés), érzékeny vagyok a szagokra és elég sok olyan ételt kívánok meg, amikre eddig rá sem néztem. A menstruációm megjött, de mennyiségileg kevesebb, mint szokott és hamarabb is jött, ami önmagában furcsa, mivel fogamzásgátlót (Corenelle-t szedek és 3 tabletta maradt, amikor megjött) szedek.
2,5 hete beteg voltam, amikor antibiotikumot kaptam. Az antibiotikum lehet olyan hatással a fogamzásgátló tablettára, hogy a hatását lecsökkenti, ami következtében én teherbe eshettem?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(januári)   InforMed

Válasz:  Miért nem csinál egy vizelettesztet? A tabletta miatt én nem hiszem, hogy babát várna, bár a biztos csak a vizsgálat. Arra azért menjen el!
Én szerintem panaszainak oka más. Most nagy divat a hányingerrel és hasmenéssel járó betegség. Váratlanul jön a hányinger, s enni nem tud az ember, mert percek múlva gyorsfutásban kell vécére mennie. Ráadásul ez az állapot akár hetekig tarthat.
Széles spektrumú antibiotikum segít. A hányingerre meg 1-2 evőkanál mustár a legjobb. Próbálja meg! Szerintem Önnek ez a baja.
A védekezés hatásosságát illetően bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-01-18 05:56:07
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
data-full-width-responsive="true">

Web Design & Development Prowebshop