Sárgatest-elégtelenség

Kérdés:  2014. januárban volt egy 8 hetes miss ab-om. A Rh negatív a vércsoportom. Kaptam Anti D-t. Sajnos az előző terhességemnél végig fájt a derekam, éjszaka is felkeltem derékfájásra, szinte sugárzott a lábaimba. Nagyon sokszor felfázásérzésem volt. A vizeletben nem találtak semmit.
Jövő héten lesz meg az urológián az eredményem. Sajnos a műtét óta nagyon puffadok, fáj a hasam és a hátam, a derekam. Sajnos tavaly pont így decemberben estem teherbe. Az urológián - ultrahangon a doktor nem talált semmit. Ő azt mondta, hogy valószínű túl sok a bélgáz képződés és ez is okozhatott egy fertőzést, amitől elvetélhettem.
Ha negatív lesz a vizelet, akkor továbbküld a belgyógyászat-gasztroenterológiára. Ön szerint milyen fertőzésre gondolt?
Menstruációm már 4 éve úgy jön meg, hogy a menstruáció előtt 3 napig barnázok. Van, hogy első nap elkezdek barnázni és második nap nincs, harmadik nap újra barnázok és negyedik nap rendesen megjön. A menstruáció mennyisége első két nap normális, majd harmadnap nagyon kevés és szinte negyedik-ötödik és hatodik nap egy-két csepp van. Nem mindig jelentkezik, de előfordul, hogy két nap rendesen megvan majd harmadik nap semmi és estére újra megindul, de nagyon kevés. 28 napra mindig megjön rendesen ezzel nincs baj.
Okozhatta a miss ab-ot egy sárgatest-elégtelenség? Több nőgyógyásznál jártam már akik, nyugtattak, hogy ez teljesen normális. Férjemmel újból próbálkozunk.
Mi a teendő, ha sikerül teherbe esnem? Mikor menjek orvoshoz, vagy kell nekem esetleg hormon?

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(januári)   InforMed

Válasz:  Jól gondolja, Önnél akadozik a petefészek működése. Ez ma jól kezelhető, és kollegák véleményével szemben kezelni is kell, hogy Ön ismét egészséges legyen.
Szerintem a vetélés kockáztatása helyett helyre kellene állítani a sárgatest működést és a baba létrejötte után első időben gyógyszeresen támogatni kellene a várandósságot.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az előkészületről, az élet csodáiról és a meddőségről írottakat.
Nézze meg a videókat. (Táncoló ikerbabák.)
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2015-01-18 05:56:08
| terhesség, szülés, várandósság
hirdetés
hirdetés
data-full-width-responsive="true">
hirdetés

Web Design & Development Prowebshop