Vérzés korábban, erősebb, fájdalmasabb

Kérdés:  23 éves lány vagyok, 4 éve szedek Diane35 fogamzásgátlót magas tesztoszteronszintem miatt. Korábban sosem volt rendes ciklusom, a vérzéseim igen nyűgösek voltak. A tabletta szedése mellett 26 naponta, péntekenként kezdődött és hétfőig tartott a menstruációm, kevés kellemetlenséget okozva.
Barátommal még csak fél éve élek szexuális életet. Körülbelül szintén fél év óta a menstruációim kifejezetten fájdalmasak lettek, hát-, derék- és ízületi panaszokat okozva, erősebb hasfájással és sírógörcsökkel.
A menstruációm, mely most is tart, a szokottnál három nappal korábban jött meg (és nem úgy tűnik, hogy vége akarna szakadni) és különösen intenzív, jóval erősebben vérzem, mint máskor.
Két hete volt pár napig barna pecsételő folyásom, valamint jelenleg van egy erős felső légúti fertőzésem is. (Továbbá sok stressz az életemben - pl. államvizsga.)
Kérem, Ön szerint, normális, amit fentebb leírtam?
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(januári)   InforMed

Válasz:  Természetes, nem normális.
A fogamzásgátló tabletta mellett vérezgetés előfordul. Általában 1-1 szem kihagyása okozza. (A szünetben jelentkező vérzés a tabletta kihagyása miatti ún. megvonásos vérzés, nem igazi havibaj.) Nagyon kellemetlen tud lenni.
Ha 4-5 nap alatt nem múlik el, menjen orvoshoz, gyógyszerrel megszünteti.
Szerintem a megoldás az injekcióra való átállás lenne, ugyanis amellett nincs megvonásos vérzés. Így eltűnnének az eddig szünetben jelentkező gondjai is.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Az én betegeim az injekciót szeretik nagyon, az nagyon kényelmes.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-01-18 05:56:08
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés