Kismama táplálkozása

Kérdés:  15 hetes kismama vagyok, 34 éves. Ön szerint helyesen táplálkozom?
Reggelire kb. 8 órakor megeszek 1-2 szendvicset vagy 2 főtt virslit 1-2 szelet kenyérrel. 10 óra körül eszek egy joghurtot. Ebédelni 13:00-13:30 között szoktam levest és főételt. Majd délután 5 körül már csak 2 db narancsot vagy almát eszek meg.
A reggelim nem csak ebből a kétféléből áll (szendvics, virsli + kenyér), szoktam kiflit vajjal stb. A lényeg, hogy reggelizek és ebédelek is, de kíváncsi vagyok, hogy az ebéd utáni (17:00 körüli) 2 db narancs vagy alma elég-e vagy egyek még mást is 17:00 óra után?

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(januári)   InforMed

Válasz:  Most ne fogyókúrázzon, a babának bizony vacsorára is szüksége van. Liszt helyett a rizs vagy a burgonya egészségesebb, de a zöldségköret a legkisebb kalóriatartalmú. Viszont 3-4 óránként célszerű enni, az egyenletes vércukorszint miatt. Sovány hús (csirke/hal) jó fehérjeforrás.
Lefekvés előtt is egyen. A cukor helyett használjon diabetikus édesítőt. Napi 1 liter tej kötelező! Szesz/cigaretta tilos!
Üdvözlettel:
Petróczi dr.

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2015-01-25 19:11:18
| terhesség, szülés, várandósság

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop