HPV, fekély vagy valami más?

Kérdés:  25 éves vagyok, bő 1 hónapja kezdtem el megint fogamzásgátlót szedni (Novinette), mikor újra aktív szexuális életet kezdtem élni a párommal. A gyógyszer szedése után másfél héttel kezdődtek a gondok: folyamatos tompa fájdalom, nem elviselhetetlen, de zavaró a petefészkemben.
Orvos ajánlásával végigcsináltam egy Augmentin+Normaflor kúrát. Az elmúlt héten viszont megint éreztem a fájdalmat, közben többször tapasztaltam vérzést még idő előtt, illetve ami nagyon aggaszt, hogy apró 4-5 szemölcsszerű dudor jelent meg a gát környékén és 3 napja egy seb kb. 2-3 cm átmérőjű, a combom belső felén (vastagabb pereme van, belül piros).
Nőgyógyászhoz időpontot, csak jövő hétre kaptam, addig is kérném a tünetek enyhítésében a tanácsát (Betadinnel ecsetelem, fürdés után Candibene).
Köszönettel!

| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(februári)   InforMed

Válasz:  Sürgősen tenyésztést és kenetvizsgálatot kell végezni, és jó lenne HPV és más vírusok vizsgálata is az eredményes kezeléshez.
Házi kezelés eredménytelen, inkább menjen másik orvoshoz.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a folyásról, továbbá a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Hüvely és a külső nemi szervek gyulladása rovatban olvashatók.

2015-02-11 06:58:11
| hüvelygyulladás, hüvelyfolyás, hüvelyfájdalom, hüvelyfertőzés

A hüvelygyulladás és a külső nemi szervek gyulladása

A hüvelygyulladás (vaginitis, ejtsd: vaginitisz) a hüvely nyálkahártyájának gyulladása. A külső nemi szervek (vulva) gyulladása a vulvitisz. Vulvovaginitisz a külső nemi szervek és a hüvely együttes gyulladása.


A női bajokról

Nyáron és azt követően is gyakorta keresték fel a nők a nőgyógyászati vagy bőrgyógyászati szakrendeléseket panaszukkal, mely leggyakrabban ágyéki viszketés, égés, a hüvelyből váladékozás, folyás. Gyakran idült fertőzésről van szó


Hüvelygombák

A hüvelyben jelentkező égő, viszkető érzés, amelyhez folyás társul, gyakran gombás fertőzésre utal. A fertőzés a hüvelyt és a nyílását egyaránt érinti.


A nők gyenge pontja

Az elmúlt években megnőtt a hüvelyi fertőzések és a nemibetegségek száma. A viszkető, égő érzés formájában jelentkező problémáért nem minden esetben az uszoda, a szauna vagy a partner okolható. És a baj többnyire természetesen elkerülhető...


Intim higiénia gyermekkorban is

Sok szülő még mindig tabuként kezeli a témát, pedig számos probléma megelőzhető lenne, ha beszélnének róla a gyerekkel. A kellemetlen tünetekkel járó fertőzések akár gyermekkorban is megjelenhetnek, nyáron pedig még nagyobb a fertőzés veszélye.


Web Design & Development Prowebshop