Kismamaként rejtett gerinchasadékom van

Kérdés:  Mikor terhes lettem, mondtam a nőgyógyásznak, hogy rejtett gerinchasadékom van, S1 hátsó íve nyitott. Annyit mondott nem gond ezzel terhesnek lenni.
16 éves koromtól voltak félévente erős háti fájdalmaim, amik 3-4 hétig eltartottak és semmilyen gyógyszer vagy kezelés nem nagyon segített. Ilyenkor ágyba voltam kényszerülve, semmit nem tudtam csinálni. Mikor nincsenek ezek az időszakok, olyankor teljes értékű életet tudok élni.
Most 28 hetes terhes vagyok, eddig nem fájt, de mostanság érzek a derekamban, hátamban és lapockámban egyre erősebb fájdalmat. Attól félek, megint elkezdődik. A fő problémám: nem tudom szülhetek-e így természetes úton vagy automatikusan császár lesz? Még nem kérdeztem erről senkit. Nincs fogadott orvosom, az Sztk-ba 30. héten megyek. Tehát addig nem is tudom megkérdezni. Mostanság nagyon foglalkoztat ez a kérdés!
Várom válaszát és előre is köszönöm!

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(februári)   InforMed

Válasz:  Ez önmagában nem indokol császárt! Ha eddig nem volt panasza, szerintem ezután sem lesz, mert már jelentkezni kellett volna. Az eltelt időben gerince megszilárdult, bírja a strapát.
Hasonló esetekben mindig hagyományosan szültek a mamák.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az élet csodáiról írottakat.
Nézze meg a videókat. (Baba videók, táncoló ikerbabák.)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2015-02-22 05:43:23
| terhesség, szülés, várandósság

Szex a terhesség alatt

Vannak nők, akiknek a szex az utolsó, ami eszükbe jut, amikor babát várnak, mert hányingerük van, fáradtak. Mások mintha ekkor teljesednének ki.


Miért híznak meg sokan szülés után?

Bár sokan magát a terhességet okolják a nők szülés utáni testsúlygyarapodásáért, sőt elhízásáért is, a Michigan-i Egyetem kutatóinak tanulmány szerint a fő ok valószínűleg a gyermekneveléssel járó életforma és az életkor.


Gyógyszerszedés terhességben: antidepresszánsok

Fokozza a fejlődési rendellenességek kockázatát, ha a terhes nő antidepresszánsokat szed a terhesség első trimeszterében – állapították meg a Montreal-i Egyetem kutatói. Tanulmányuk a British Medical Journal című orvosi folyóiratban jelent meg.


Vizsgálatok babaváráskor - orvoshoz mikor, miért?

A leendő anyuka és a baba egészsége érdekében is célszerű bizonyos orvosi vizsgálatokon részt venni. Ennek - ajánlott - menetrendjét osztjuk meg Olvasóinkkal…


Urológiai panaszok terhességben

A veséket és a húgyutakat érintő változások terhesség alatt normálisak. A terhesség alatt észlelhető átmeneti urológiai elváltozások oka egyszerűen a magzat "térfoglalása".


Web Design & Development Prowebshop