Kismamaként rejtett gerinchasadékom van

Kérdés:  Mikor terhes lettem, mondtam a nőgyógyásznak, hogy rejtett gerinchasadékom van, S1 hátsó íve nyitott. Annyit mondott nem gond ezzel terhesnek lenni.
16 éves koromtól voltak félévente erős háti fájdalmaim, amik 3-4 hétig eltartottak és semmilyen gyógyszer vagy kezelés nem nagyon segített. Ilyenkor ágyba voltam kényszerülve, semmit nem tudtam csinálni. Mikor nincsenek ezek az időszakok, olyankor teljes értékű életet tudok élni.
Most 28 hetes terhes vagyok, eddig nem fájt, de mostanság érzek a derekamban, hátamban és lapockámban egyre erősebb fájdalmat. Attól félek, megint elkezdődik. A fő problémám: nem tudom szülhetek-e így természetes úton vagy automatikusan császár lesz? Még nem kérdeztem erről senkit. Nincs fogadott orvosom, az Sztk-ba 30. héten megyek. Tehát addig nem is tudom megkérdezni. Mostanság nagyon foglalkoztat ez a kérdés!
Várom válaszát és előre is köszönöm!

| terhesség, szülés, várandósság
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(februári)   InforMed

Válasz:  Ez önmagában nem indokol császárt! Ha eddig nem volt panasza, szerintem ezután sem lesz, mert már jelentkezni kellett volna. Az eltelt időben gerince megszilárdult, bírja a strapát.
Hasonló esetekben mindig hagyományosan szültek a mamák.
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél az élet csodáiról írottakat.
Nézze meg a videókat. (Baba videók, táncoló ikerbabák.)
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Terhesség, szülés rovatban olvashatók.

2015-02-22 05:43:23
| terhesség, szülés, várandósság

Web Design & Development Prowebshop