Vérzés

Kérdés:  Múlt hét kedden voltam nőgyógyásznál, 26 mm-es domináns tüszőt látott a vizsgálatkor, semmi rendellenességet (Sine morbo). Fogamzásgátlót írattam fel.
A menstruációmnak másnap kellett megjönnie, - és valami meg is jött, bár menstruációnak nem nevezném. Első három napban pecsételő és nagyon kevés vérzés jelentkezett, utána valamivel több, de sokkal kevesebb, mint egy átlagos menstruációkor.
Három napja több vér kerül elő, tiszta piros és szinte annyi mint egy menstruációkor, és a helyzet egyelőre változatlan. Görcsök nem voltak, csak néha kis szúró érzés, és fáradtság, rossz közérzet. Előző hónapban köztivérzésem is volt, 5 napig.
Jelenthet valamit ez a hosszú és rendellenes vérzés? Terhességtől kell tartanom, vagy azt egyértelműen látta volna az orvos (a vizsgálat előtti hétvégén is együtt voltam a párommal)? Ha esetleg csinálok egy tesztet, ami negatív, akkor a fogamzásgátlót elkezdhetem szedni, vagy várjak vele egy hónapot (mivel nem voltam biztos a kevés vér miatt, nem kezdtem el szedni az első napon)?
Nagyra értékelném a véleményét, és kellemes napot kívánok!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(februári)   InforMed

Válasz:  Csináljon egy tesztet, és ha negatív, kezdje a tablettát szedni.
Esetleg a tesztet 2 hét múlva ismételje meg. (A hétvége miatt.)
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-03-02 03:28:34
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés
hírdetés
data-full-width-responsive="true">
hírdetés

Web Design & Development Prowebshop