Mindemellett lehetek terhes?

Kérdés:  Annyi "rémhír" terjed az interneten, hogy muszáj vagyok Öntől kérdezni, bármennyire is nyomasztó.
December 13-án voltam együtt a párommal, előfordulhat, hogy némi előváladék került a hüvelyembe, de még az sem biztos, de orgazmusa biztosan nem volt, hiszen az óvszer nélküli behatolás pár másodperc volt, utána nem is folytattuk a közösülést.
Páromnak nem volt előtte magömlése 24 óráig, ezalatt az idő alatt többször is vizelt. Az "együttlét" óta már volt menstruációm, január 25-én megjött, normál volt, ahogy szokott. Most is már érzem a hasam alján a feszülést, melleimen, biztosan pár nap és megjön.
December 13-hoz (aktushoz) 4 hétre elvégeztem egy tesztet (január 13-án). A teszt negatívat mutatott. Február 13-án elvégeztem egy újabbat, az is negatív lett, majd rá pár napra a harmadikat (február 20-án), szintén az is negatív. 2 db Gabriel teszt volt, és egy másik, annak már nem tudom a nevét.
Ezek alapján biztosan nem lehetek terhes? Azért voltam ilyen elővigyázatos, hogy ennyit teszteltem, mert egyáltalán nem szeretnék babát! Semmiféle terhességre utaló jel sincs, amiket olvastam az interneten, hogy lehetne. De mégis úgy gondoltam, hogy megkérdezem Önt, hogy végleg megnyugodjak.
Na meg persze lehet olvasni, hogy valaki tesztel többet, mind negatív, de mégis. Viszont ezt nem értem, mert a HCG hormon csak jelen van a szervezetben, és ha valaki terhes, hogy nem mutatja, minden teszt rossz? Ez számomra nagyon hihetetlen. Más azt írja, hogy egy 8 hetes terhességnél a 2. csík "kiugrik" annyira látszik. Szóval én bizonyosságot szeretnék, hogy Ön mit gondol?
Várom válaszát!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(márciusi)   InforMed

Válasz:  72 órán belül alkalmi tablettát kellett volna bevennie! Ha most megússza, sürgősen írasson tablettát!
Miért a fiúra bízza a védekezést (gumi)? Nem a fiút fogják kaparni, s válik esetleg meddővé! Önnek kell tablettát szednie! Legyen okos! Hiányzik az idegesség?
Olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.
Ha megkeres, szívesen segítek.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-03-14 03:25:56
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

A fogamzásgátló pirulák enyhítik a menstruációs fájdalmakat

Egy kivételesen hosszútávú követéses vizsgálat alátámasztja, hogy a menstruációs fájdalmak ellen is használnak a fogamzásgátló pirulák - írták a Göteborgi Egyetem kutatói, akik tanulmányukat a Human Reproduction című szakfolyóiratban közölték.


Fogamzásgátlás a szoptatás idején

A legtöbb fogamzásgátlási módszer nyugodtan alkalmazható szoptatás alatt. Néhány hormonális módszer azonban ártalmas lehet az újszülöttre, illetve károsan hat a tejtermelésre is.


A fogamzásgátló tabletta kölcsönhatása más gyógyszerekkel

Gyakran felmerül az a kérdés, szabad-e fogamzásgátló tabletta szedése közben más gyógyszert, leginkább antibiotikumokat is bevenni. Gyengíti-e az antibiotikum a tabletta védő hatását?


Fogamzásgátlás és a férfiak

A férfiak egyharmadát nem érdekli, melyik fogamzásgátló módszer okoz kellemetlenséget a nőknek, az óvszer használatát viszont tízből nyolcan kényelmetlennek, sőt vágyölőnek tartják.


Muszáj-e menstruálni?

Manapság annyi minden már választható, miért épp a havi vérzés legyen „kötelező”? Sokféle tabletta és más módszer áll rendelkezésre a nők számára, hogy szabályozzák, vagy akár el is hagyják ezt a rendszeres kellemetlenséget.


Web Design & Development Prowebshop