Terhesség - Rettegek tőle

Kérdés:  20 éves vagyok, több mint két éve szedem a Jangee fogamzásgátlót. Januárban a levél második szemét 13 órával később vettem csak be, azon a héten volt szexuális együttlétem. A levél befejezése után 2-3 nappal szokott megjönni, az utolsó szem után két nappal szintén történt aktus. Miután vége lett a menstruációmnak, pár nappal később influenzás lettem és elkezdett feszülni a mellem, néha görcsöl a hasam.
Félek, lehet, hogy terhes vagyok, mert az utolsó vérzésem nem olyan volt, mint szokott, csak 4 napig tartott és valamivel gyengébb volt, illetve most itt van ez az aggasztó mellfeszülés!
Sajnos kis faluban élek, nem tudok teszthez jutni, ezért szeretném kérni doktor úr segítségét!
Jellemző rám, hogy nagyon félek a terhesség gondolatától, mert egyszerűen nem engedhetem meg magamnak.
Milyen szakember tudna velem foglalkozni, hogy ezt a már-már pszichés dolgot leküzdjem? Havonta érzem "terhesnek" magam.
Segítségét előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(márciusi)   InforMed

Válasz:  A fogamzásgátló tabletta a 7 napos szünet alatt is véd, 1-2 db kihagyása legfeljebb vérzést okoz. Tehát Ön továbbra is biztonságban van. Felesleges a félelme.
A fogamzásgátló injekciónak pont ez az előnye, 3 havonta kell adni, nem kell minden nap fejben tartani, és a hasmenés sem zavarja.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. A tabletták csökkentik a vérzést, sok nő -noha nincs partnere- ezért szedi.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-03-14 03:25:57
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
hirdetés