Elmaradt megvonásos vérzés

Kérdés:  Fogamzásgátló tablettát szedek, az utóbbi időben vérzészavart tapasztaltam. Az előző hónapban minden tablettát bevettem - egyet 4 órás csúszással - és az utolsó 5 szem gyógyszernél barnás enyhe vérzést tapasztaltam. A fennmaradó 5 szem gyógyszert bevettem és a 7 napos szünetben nem jelentkezett megvonásos vérzés.
Tesztet csináltam, negatív lett. Majd az tesztet követő hónapban pontosan ugyanabban az időben bevettem minden tablettát és a 7 napos szünetben nem jelentkezett megvonásos vérzés. Ismét csináltam egy tesztet, negatív lett.
Mi lehet a rendszertelenségnek az oka?
Válaszát előre is köszönöm!

| fogamzásgátló, fogamzásgátlás
| Petróczi, I.; Az Orvos válaszol - Dr. Petróczi István 2015 ;20(márciusi)   InforMed

Válasz:  A fogamzásgátló tabletta mellett vérezgetés előfordul. Általában 1-1 szem kihagyása okozza. (A szünetben jelentkező vérzés a tabletta kihagyása miatti ún. megvonásos vérzés, nem igazi havibaj.) Nagyon kellemetlen tud lenni.
Ha 4-5 nap alatt nem múlik el, menjen orvoshoz, gyógyszerrel megszüntetik.
Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Az én betegeim az injekciót szeretik nagyon, az nagyon kényelmes.
Ha megkeres, szívesen segítek, címem és telefonom a honlapomon található.
Üdvözlettel:
dr. Petróczi István

Kapcsolódó cikkek a Fogamzásgátlás rovatban olvashatók.

2015-03-14 03:25:57
| fogamzásgátló, fogamzásgátlás

Web Design & Development Prowebshop